klein zwitserland trail

 

Welkom bij de Klein Zwitserland Trail

       start2trailrun   Trailrun Xperience   CANITRAILEN   YOGA&roll    agendaStart2Trailrun.htmlTrailrun_Xperience.htmlCanitrailen.htmlYoga%26Rol4Runners.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2shapeimage_5_link_3shapeimage_5_link_4

LET OP: We zitten op alle afstanden vol. Helaas is inschrijving vanaf 20 januari 2018 niet meer mogelijk.
Op de FB-pagina hebben we een oproepje gemaakt waarin je je naam en afstand kunt melden zodat deelnemers die uiteindelijk toch niet kunnen hun startbewijs aan je kunnen overdragen. Is je startbewijs overgedragen, dan graag je berichtje verwijderen :)

Op 02 april 2018, wordt de Klein Zwitserland Trail voor de vierde keer georganiseerd in het gebied van de landgoederen Heuven en Beekhuizen in Nationaal Park Veluwezoom in Velp/ Rheden. Deelnemers aan de vorige edities Klein Zwitserland Trail hebben terecht opgemerkt dat deze trail tot de zwaarste categorie hoort vanwege de vele hoogtemeters en het ontbreken van lange herstelmomenten. Een impressie van deze eerste edities vind je hier.
Wil je lezen hoe de Klein Zwitserland Trail in 2016 werd ervaren door de deelnemers? Klik dan hier.


Het parcours is tot stand gekomen in overleg met Natuurmonumenten en leidt over smalle, kronkelige, soms zanderige bos - en ruiterpaden, steile klimmetjes en glibberige afdalingen door een landschap uit de ijstijden van 200.000 jaar geleden. Lees verder ..

Afstanden: De afstanden zijn 8 km , 16 km, 22 km en 45 km

Starttijd 45 km(incl. Canitrail) : 08:00 (hond is minimaal 3 jaar)
Starttijd 22km Canitrail : 08:30 ( hond is minimaal 2,5 jaar)
Starttijd 16 km Canitrail: 09:00 ( hond is minimaal 2 jaar)
Starttijd 22 km : 10:00
Starttijd 16 km : 10:30
Starttijd  8 km : 11:00

Hoogtemeters: Het gebied waar je doorheen loopt kenmerkt zich door de vele hoogtemeters op een klein oppervlak waardoor de herstelmoment tussendoor minimaal zijn. Volgens ervaren trailers hoort het parcours tot een van de zwaarste. Het parcours is ten opzichte van vorig jaar drastisch gewijzigd waardoor het aantal hoogtemeters hoger uitvalt als vorig jaar.


Onverhard: Je loopt 99% off-road. Omdat je een aantal wegen moet oversteken is het net niet 100%.  


Inschrijven: vanaf 07 januari 2018 09:00 uur via www.inschrijven.nl

Kosten: Deelnameregistratie van de Klein Zwitserland Trail verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt via automatische incasso. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling.
  8 km = € 17,00
16 km = € 20,00
22 km = € 22,50
45 km = € 35,00 (incl. VIP-arrangement)

Voor dit bedrag kunnen we 400 trailers een exclusieve trailervaring aanbieden inclusief uitgebreidde verzorging onderweg, een heerlijke ambachtelijke pannenkoek van Reuvershoeve Brummen na afloop, een bijzonder trailbiertje bij de mobiele outback-bar van BEERS, DOGS & DO’s, een origineel en met de hand gemaakt aandenken, goed getrainde EHBO-ers en gratis foto’s van topfotografen voor eigen gebruik. Van het inschrijfgeld gaat een deel naar Natuurmonumenten als dank voor hun uitstekende beheer aan het schitterende stukje natuur waar we doorheen trailen. 


GPS 45 km
De 45km zul je geheel op GPS lopen. Er wordt dus geen route uitgezet. Onderweg loop je soms over de routes van de andere afstanden en volg je hun pijlen...Maar PAS OP...Voor je het weet ga je een totaal andere kant op:) Om de 10-14 km is er een verzorgingspost met hapjes en drankjes om de innerlijke mens te verwennen afgestemd op de afstand die je tot dan hebt gelopen.


Ben je verhinderd?
Zoek zelf iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer aan info@trailxperience.nl . Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen?
Switchen naar  een kleinere afstand is altijd mogelijk zonder extra kosten, maar restitutie van het verschil in inschrijfgeld is niet mogelijk. Stuur je verzoek voor 30 maart naar info@trailxperience.nl ovv wijzigen afstand.  


Start: In de hoek van de parkeerplaats bij  Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Finish: De finish is achter Buitenplaats Beekhuizen op het terrein van de scoutinggroep “de Markensteen”.


Startnummer ophalen: Je kunt je startnummer vanaf 08:00 uur ophalen in het achterste scoutinggebouw van Scoutinggroep de Markensteen, Bovenallee 3 te Velp.  In het voorste gebouw kun je je omkleden, je spullen achterlaten en zijn er douches en toiletten.

BEER, DOGS & DO’s verzorgt de catering op het terrein van Scoutinggroep De Markensteen vanuit een bijzondere sfeervolle mobiele outback-bar. Hier kun je voor- of achteraf een kopje koffie, thee of chocomel of een versgemaakte soep/ trailhap krijgen.


Parkeren: Parkeren kan op de parkeerplaats van Buitenplaats Beekhuizen, bij de Hockeyclub en het voormalige zwembad Beekhuizen aan de Beekhuizenseweg te Velp. 


Verzorging: Omdat we alle deelnemers een echte trailervaring willen meegeven zijn er voor alle afstanden onderweg een of twee uitgebreidde verzorgingsposten en bij de finish met heerlijke trailhapjes en drankjes.  De producten bij de verzorgingsposten worden door lokale ondernemers uit de omgeving jullie aangeboden. We stellen ze graag aan jullie voor op een aparte pagina: Sponsors Klein Zwitserland Trail   
45 kilometer - op 14 km, 26 km, 36 km en finish
22 kilometer - op 6 km , 16 km en finish
16 kilometer - op 6 km, 14 km en finish
  8 kilometer - op 6 km en finish

Mocht het extreem warm zijn op tweede paasdag, dan zullen we voor de langere afstanden extra onbemande waterposten inrichten waar je jezelf kunt bedienen met een bekertje vocht. 


Toiletten en douches: In de scoutinggebouwen van Scoutinggroep De Markensteen en in Tennispark Beekhuizen mogen deelnemers gebruik maken van de toiletten en douches. 


EHBO en verkeersregelaars: Tijdens de KZT is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich bij de finish en bij de verzorgingspost op Parkeerplaats De Bocht.  Vlak na de start worden vrijwilligers ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. Bij overige oversteekpunten word je gewaarschuwd en dien je zelf goed uit te kijken.

De routes zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Houd rekening met andere gebruikers.


Kleinschalig en zonder tijdregistratie: Bij de oprichting in november 2014 van de TrailXperience Veluwezoom had Dorethea Bil, trailcoach en oprichtster TXV, het idee voor het opzetten van een kleinschalig en niet op prestatie gericht trailevenement in de schitterende bossen van landgoed Beekhuizen.  Om de natuur niet teveel te belasten is in samenspraak met Natuurmonumenten ervoor gekozen het aantal deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail te beperken. 

We werken niet met een tijdsregistratiesysteem. Er zijn ook geen prijzen voor de snelste lopers. In het dagelijks leven ‘moeten’ we al zoveel en vaak op het werk staan we onder hoge ‘tijds’- en prestatiedruk. Targets moeten gehaald worden en het moet altijd beter en sneller. Wij hebben 5 jaar geleden besloten om een trail te organiseren waarin natuur, ontspanning en loslaten centraal staat zodat je meer in het moment dicht bij jezelf kunt hardlopen.

Deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail worden van A tot Z in de watten gelegd voor een zo mooi mogelijke Trailrun Xperience. Het parcours is ieder jaar weer anders en hoort tot een van de zwaarste van Nederland. In dit gebied, ook wel de Dutch Mountains genaamd, is het mogelijk om zoveel mogelijk hoogtemeters op een klein oppervlak te kunnen maken. Je komt amper een vlak pad tegen. Iedereen die mee doet en de finish haalt is een echte klimgeit en ontvangt van ons naast een handgemaakte herinnering ook een rugzak vol persoonlijke hoogte- en dieptepunten.


Aandenken: Om de belevenis te vereeuwigen zal er een passend aandenken zijn voor alle deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail en kunnen foto’s gratis gedownload worden ( niet voor  commerciële doeleinden).

Nieuwsbrief: De deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail krijgen via de mail wekelijks voorafgaand aan de trail een nieuwsbrief toegestuurd met allerlei informatie. Heb je de mail niet ontvangen? De nieuwsbrieven zullen via de website alsnog te lezen zijn.
Nieuwsbrief 1-2018

Nieuwsbrief 2-2018
Nieuwsbrief 45km
Nieuwsbrief 2 45km


Sponsors en Partners
Het organiseren van de Klein Zwitserland Trail wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers, sponsors en partners. We zijn erg dankbaar voor hun steun en inzet. Daarom willen we hen even in het zonnetje zetten:

Sponsors/ Partners zijn Run2Day Arnhem, Natuurmonumenten, Gemeente Rheden, Scoutinggroep de Markensteen, AH Velp, Beer Dogs & Do’s en Reuvershoeve Brummen…BEDANKT.


Waarom heet dit evenemenent Klein Zwitserland Trail?
De naam Klein Zwitserland kent z’n oorsprong in de 18de eeuw in de tijd van Johan Frederik Willem baron van Spaen, heer van Biljoen, Ringe(le)nberg en Rozande; eigenaar van de landgoederen Biljoen en Beekhuizen. Lees verder ....