klein zwitserland trail

 

Welkom bij de Klein Zwitserland Trail

       start2trailrun   Trailrun Xperience   CANITRAILEN   YOGA&roll    agendaStart2Trailrun.htmlTrailrun_Xperience.htmlCanitrailen.htmlYoga%26Rol4Runners.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2shapeimage_5_link_3shapeimage_5_link_4

Op 17 april 2017, wordt de Klein Zwitserland Trail voor de derde keer georganiseerd in het gebied van de landgoederen Heuven en Beekhuizen in Nationaal Park Veluwezoom in Velp/ Rheden. Deelnemers aan de eerste  en tweede Klein Zwitserland Trail hebben terecht opgemerkt dat deze trail tot de zwaarste categorie hoort vanwege de vele hoogtemeters en het ontbreken van lange herstelmomenten. Een impressie van deze eerste edities vind je hier.
Wil je lezen hoe de Klein Zwitserland Trail in 2016 werd ervaren door de deelnemers? Klik dan hier.


Het parcours is tot stand gekomen in overleg met Natuurmonumenten en leidt over smalle, kronkelige, soms zanderige bos - en ruiterpaden, steile klimmetjes en glibberige afdalingen door een landschap uit de ijstijden van 200.000 jaar geleden. Lees verder ..

Afstanden: De afstanden zijn 7,5 km , 15 km en 22 km

Starttijd 22 km : 10:00

Starttijd 15 km : 10:30

Starttijd 7,5 km : 11:00


Hoogtemeters: Het gebied waar je doorheen loopt kenmerkt zich door de vele hoogtemeters op een klein oppervlak waardoor de herstelmoment tussendoor minimaal zijn. Volgens ervaren trailers hoort het parcours tot een van de zwaarste. Het parcours is ten opzichte van vorig jaar drastisch gewijzigd waardoor het aantal hoogtemeters hoger uitvalt als vorig jaar.


Hoogteprofiel Klein Zwitserland Trail 2016
Hoogteprofiel Klein Zwitserland Trail 2017
Onverhard: Je loopt 99% off-road. Omdat je een aantal wegen moet oversteken is het net niet 100%.  


Inschrijven: vanaf 15 januari 2017 08:00 uur via www.inschrijven.nl

Kosten: Deelnameregistratie van de Klein Zwitserland Trail verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt via automatische incasso. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling.
7,5 km = € 15,00
15 km = € 17,50
22 km = € 20,00

Voor dit bedrag bieden we de lopers een bijzondere trailervaring inclusief verzorging onderweg, een heerlijke ambachtelijke pannenkoek van Reuvershoeve Brummen na afloop, een bijzonder trailbiertje bij de mobiele outback-bar van BEERS, DOGS & DO’s, een origineel en met de hand gemaakt aandenken, goed getrainde EHBO-ers en verkeersregelaars en gratis foto’s van topfotografen voor eigen gebruik. Van het inschrijfgeld gaat een deel naar Natuurmonumenten als dank voor hun uitstekende beheer aan het schitterende stukje natuur waar we doorheen trailen. 


Ben je verhinderd?
Zoek zelf iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer aan info@trailxperience.nl . Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen?
Switchen naar  een kleinere afstand is altijd mogelijk zonder extra kosten, maar restitutie van het verschil in inschrijfgeld is niet mogelijk. Stuur je verzoek voor 10 april naar info@trailxperience.nl ovv wijzigen afstand.  


Start: In de hoek van de parkeerplaats bij  Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1, 6881 AJ Velp

Finish: De finish is achter Buitenplaats Beekhuizen op het terrein van de scoutinggroep “de Markensteen”.


Startnummer ophalen: Je kunt je startnummer vanaf 09:00 uur ophalen in het achterste scoutinggebouw van Scoutinggroep de Markensteen, Bovenallee 3 te Velp.  In het voorste gebouw kun je je omkleden, je spullen achterlaten en zijn er douches en toiletten.
BEER, DOGS & DO’s verzorgt de catering op het terrein van Scoutinggroep De Markensteen vanuit een bijzondere sfeervolle mobiele outback-bar. Hier kun je voor- of achteraf een kopje koffie, thee of chocomel of een versgemaakte soep/ trailhap krijgen.


Parkeren: Parkeren kan op de parkeerplaats van Buitenplaats Beekhuizen, bij de Hockeyclub en het voormalige zwembad Beekhuizen aan de Beekhuizenseweg te Velp. 


Verzorging: Omdat we alle deelnemers een echte trailervaring willen meegeven zijn er voor alle afstanden onderweg een of twee uitgebreidde verzorgingsposten en bij de finish met heerlijke trailhapjes en drankjes.  De producten bij de verzorgingsposten worden door lokale ondernemers uit de omgeving jullie aangeboden. We stellen ze graag aan jullie voor op een aparte pagina: Sponsors Klein Zwitserland Trail   
22 kilometer - op 9 km en 17 km
15 kilometer - op 9 km en 11 km
7,5 kilometer - op 6 km

Mocht het extreem warm zijn op tweede paasdag, dan zullen we voor de langere afstanden extra onbemande waterposten inrichten waar je jezelf kunt bedienen met een bekertje vocht. 


Toiletten en douches: In de scoutinggebouwen van Scoutinggroep De Markensteen en in Tennispark Beekhuizen mogen deelnemers gebruik maken van de toiletten en douches. 


EHBO en verkeersregelaars: Tijdens de KZT is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt bij de finish en de drukste verzorgingspost bij de Parkeerplaats Lange Weide.  Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De routes zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed tijdens het lopen en in het bijzonder bij het oversteken van wegen.


Kleinschalig en zonder tijdregistratie: Bij de oprichting in november 2014 van de TrailXperience Veluwezoom had Dorethea Bil, trailcoach en oprichtster TXV, het idee voor het opzetten van een kleinschalig en niet op prestatie gericht trailevenement in de schitterende bossen van landgoed Beekhuizen.  Trailrunning is beleven en genieten in de natuur en daarom zal er geen tijdregistratie plaats vinden.  En om de natuur niet teveel te belasten is er in samenspraak met Natuurmonumenten voor gekozen het aantal deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail te beperken. 

Aandenken: Om de belevenis te vereeuwigen zal er een passend aandenken zijn voor alle deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail en kunnen foto’s gratis gedownload worden ( niet voor  commerciële doeleinden).

Nieuwsbrief: De deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail krijgen via de mail wekelijks voorafgaand aan de trail een nieuwsbrief toegestuurd met allerlei informatie. Heb je de mail niet ontvangen? De nieuwsbrieven zullen via de website alsnog te lezen zijn.
Nieuwsbrief 2017


Sponsors en Partners
Het organiseren van de Klein Zwitserland Trail wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers, sponsors en partners. We zijn erg dankbaar voor hun steun en inzet. Daarom willen we hen even in het zonnetje zetten:

Sponsors zijn Run2Day, Natuurmonumenten, Gemeente Rheden, Scoutinggroep de Markensteen, Leijser fruit, AH Velp, Beer Dogs & Do’s, Dagelijks Superfood, Trail-Shop, Allbydebster en Bij Spaan…BEDANKT.


Waarom heet dit evenemenent Klein Zwitserland Trail?
De naam Klein Zwitserland kent z’n oorsprong in de 18de eeuw in de tijd van Johan Frederik Willem baron van Spaen, heer van Biljoen, Ringe(le)nberg en Rozande; eigenaar van de landgoederen Biljoen en Beekhuizen. Lees verder ....