trailRUN TRAININGEN

TrailRUN TRAININGEN    BLACKroll TRAININGEN   CANITRAILEN     PERSONAL TRAININGEN    agenda
Trailrun_Xperience.htmlBlackroll_Trainingen.htmlCanitrailen.htmlPersonal_Trainingen.htmlAgenda.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4
 
ultratrailster emelie Forsberg
Visie Trailxperience Veluwezoom

Onze visie:
TrailXperience Veluwezoom staat voor hardlopen in balans met de omgeving en jezelf vanuit flexibiliteit, souplesse en ontspanning in combinatie met een sterke loophouding, krachtige ademhaling en milde focus.


Onze missie:
Geniet van blessurevrij en ontspannen off-road hardlopen vanuit souplesse, beleving en genieten.

Onze slogan:

Take Time to Enjoy the TrailXperience

Deze slogan is een afgeleide van een interview met de Zweedse ultra-sky-mountain trailrunner Emelie Forsberg.


Enkele uitspraken van de Zweedse ultratrailster Emelie Forsberg tijdens een interview op Mindlift Learning komen sterk overeen met de visie van TrailXperience Veluwezoom:
- If it gets too hard, just slow down: Er wordt vaak gedacht dat ultratrails constant rennend afgelegd worden, maar in werkelijkheid wordt er veel gewandeld, zeker tijdens het beklimmen van heuvels. Hardlopers vechten om hun tempo te houden en niet te stoppen. Ultrarunners begrijpen dat wandelen met 6 km/u, hoewel het trager is dan rennen met 10 km/u, toch een stuk sneller is dan stilstaan met 0 km/u.

- Take time to stop and enjoy the view: Als je gelooft in ‘Stilstand is achteruitgang’ dan is het misschien moeilijk te accepteren dat genieten van het uitzicht misschien wel waardevoller is dan constant vooruit pushen. Bij trailrunnen gaat het niet om de snelste weg van A naar B, maar om wat er tussen A en B allemaal te beleven is. De reis is belangrijker dan de bestemming.

Mocht je het hele interview willen lezen klik dan hier.

Onder begeleiding van hardloop - en trailrun trainer Dorethea Bil met respect voor de natuur, voor elkaar en voor je eigen mogelijkheden kun je op woensdagavond 19:30-21:00 en zaterdagochtend 09:00-10:30 uur aansluiten bij een aantal thema-trainingen; ieder met z’n eigen karakter.


KILL THE HILLS
KILL THE HILLS XL
EXPLORE THE HILLS
LSD POWERWALK


KILL THE HILLS = een intervaltraining met korte heuvels, lange heuvels, vals plat heuvels, steile heuvels….Door deze interval heuveltraining neemt je krachthoudingsvermogen van je beenspieren (bil, bovenbenen, hamstrings en kuiten) toe. Naast dat meer kracht geleverd moet worden, is heuvelop lopen ook zwaarder (dit komt door de extra weerstand van de heuvel) en vergt het meer van je core-stability.

Sluit aan, werk aan je krachtuithoudingsvermogen, verbeter je core-stability en heuveltechniek en zweet naar eigen vermogen:)KILL THE HILLS XL  = een duurlooptraining met heuvelinterval accenten met korte heuvels, lange heuvels, vals plat heuvels, steile heuvels…. veel effectiever dan een rustige duurloop van 60 minuten


Deze heuvel-duurloop-training is een uitdaging; het geeft variatie in tempo en snelheid, je verbetert je core stability en heuveltechnieken en werkt aan je krachtuithoudingsvermogen .

Meer lezen over de voordelen van de KILL the HILL-heuveltrainingen? Kijk op de websiteEXPLORE THE HILLS = een rustige duurlooptraining met het accent op genieten, ontspanning, soeplesse, looptechniek en waarbij afstand en snelheid hieraan ondergeschikt zijn.


LSD POWERWALK = een Long Slow Distance (LSD) over de heuvels in een hoog wandeltempo vaak met gebruik van je trailpoles. Veel lange trails in de bergen worden wandelend afgelegd met gebruik van poles om energie te besparen. Maar om ervoor te zorgen dat je snelheid niet te laag wordt, is het belangrijk om je gemiddelde wandelsnelheid te trainen. De training is dan ook bedoelt om te leren vanuit een goede basishouding stevig te wandelen in hoog tempo van circa 6-7km per uur; het zogeheten powerwalking. Dit type training vergt veel van je core stability en arm spieren.

Mocht je zelf geen trailpoles hebben, dan kun je een paar van ons lenen.NA AFLOOP
Na de cooling down die zich kenmerkt door intense yoga stretches drinken we altijd een kopje thee om het herstel te bevorderen en natuurlijk omdat het gezellig is om samen een training af te sluiten voor je weer terugkeert naar je dagelijkse routine.


MAXIMUM AANTAL: 20 deelnemers (vol=vol)
Vooraf opgeven via de Fitmanager.


STARTLOKATIE (s) :
We vertrekken vaak vanaf diverse startlokaties in met name Nationaal Park Veluwezoom . 
De startlokaties kun je altijd in de
agenda per datum vinden.

TRAILRUN TRAININGEN