trailpartners
 
 

De visie van de TrailXperience op een leven in balans met jezelf en de natuur vanuit gevoel en beleving worden weerspiegeld door de steun van de huidige partners waarmee we samenwerken. Onze partners leveren net als de TrailXperience producten van uitzonderlijk hoge kwaliteit en betrokkenheid ter ondersteuning van de deelnemers en hun ambities.

We zijn trots op onze partners die Start2Trailrun ondersteunen,  koesteren onze fijne relatie en stellen hen graag aan jullie voor:


NATUURMONUMENTEN

Uit een gedeelde liefde voor de natuur is er een nauwe samenwerking met Natuurmonumenten die zich naadloos kunnen vinden in de visie van TrailRun Veluwezoom.
De natuur is een bron van inspiratie en verwondering. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen. Want in een dichtbevolkt land is natuur extra kwetsbaar. 
Daarom beschermt Natuurmonumenten natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Overal in Nederland. Voor iedereen. Die natuur stellen we veilig tot in de eeuwigheid door natuur aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven. “ Meer lezen over de activiteiten van Natuurmonumenten
klik hier.RUN2DAY ARNHEM
In de gezamenlijke passie en visie op trailrunning is in Run2Day Arnhem een belangrijke partner gevonden waar de startende trailer kan rekenen op goed en vooral uiterst deskundig advies.
Tijdens de speciaal voor Start2Trailrun georganiseerde avond wordt met de deelnemers kennis over materialen en handige tips gedeeld, omdat wij het belangrijk vinden dat de consument goed geïnformeerd is.  Zo weet je wat er op de markt te koop is, waarom het er is en wat het voordeel
en/of nadeel voor jou is. 
Meer lezen over de activiteiten van Run2Day klik hier.


TRAILRUNNING NEDERLAND
Trailrunning Nederland is een platform voor- en door trailers waar je van
alles kunt terugvinden over trailen. Reviews van trailmaterialen, verslagen
van trailevenementen, een complete trailkalender en allerlei andere
wetenswaardigheden over het trailen. De passie voor en visie op het
trailen passen naadloos bij het programma van Start2Trailrun. En heb je
vragen over het trailen dan kun je altijd terecht bij de trailers van
Trailrunning Nederland op de website van Trailrunning Nederland.VITAMINSTORE ARNHEM

Vitaminstore is dé moderne health specialist.
Ieder lichaam is anders en iedereen heeft een eigen
levensstijl, daarom staat een persoonlijk advies hoog
in het vaandel bij Vitaminstore. Bij ons vind je 100%
gezonde voedingssupplementen, de beste merken sportvoeding en de zuiverste natuurcosmetica.  Vitaminstore voert een breed assortiment gezondheidsproducten en verkoopt onder andere de bekende A-merken Solgar, Orthica, MDY, EAS, Dr. Hauschka en Weleda. De huismerken VitaminHealth, VitaminSports en VitaminBeauty zijn met hun gunstige prijs-kwaliteit verhouding een unieke toevoeging aan het assortiment die je kunt vinden op de website van Vitaminstore.


Gezondheidsspecialist Vitaminstore aan de Rijnstraat 46 Arnhem heeft met z’n verse Juicebar Vitaminboost ons gezonde hart gestolen. Loop gerust binnen, want je kunt hier altijd terecht voor een eerlijk en deskundig advies bij ondersteuning van al je trail-ambities.
BREIZH IMPORT; KELTISCH ZEEZOUT
Breizh Import is een klein familiebedrijf, dat opgericht
is in 2004 door Pascal Pichon. Pascal importeert het
zout van zijn broer, Patrick Pichon, een kleinschalige
zoutwinner in Batz-sur-Mer/ Guérande.
De twee broers delen dezelfde passie voor zout, het ‘witte goud’ en voor Guérande, het ‘witte land’.
Het Keltische zeezout wordt in de Guérandestreek, Bretagne, met de hand gewonnen en is rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzonder volle en complexe smaak geeft. Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld. 
Keltisch zeezout kent meer toepassingen dan je in eerste instantie zou verwachten.
Lees hier meer over de diverse toepassingsmogelijkheden van dit 100% natuurlijke product.INKnBURN
INKnBURN is een exclusief met de hand vervaardigd Amerikaans
sportkleding merk, dat zich gespecialiseerd heeft in een kledinglijn
vooral gericht op het hardlopen. Ademend materiaal, opvallende
prints, stoere teksten en vanwege het comfort en de pasvorm
uitermate geschikt voor (duur)trainingen, ultra’s en trailruns.

In Nederland te koop via www.weruntogether.nl .

“ INKnBURN puts Art on Athletic Apparel for people who like to stand out in a crowd.  The gallery of designs we create have different sources of inspiration such as healing, intimidation and even humor (just to name a few). It's technical apparel for the kind of people who want own unique and well made clothing - clothing tested on ultra runners for comfort and built to last. Hand-crafted in the USA, the inspiration behind the designs they create just might inspire you to do your laundry a little more often, just so you can wear it more.  INKnBURN is the clothing you reach for when you want to defy expectations, set PRs, and accomplish your dreams."
Lees hier meer over de comfortabele sportkleding van INKnBURN.ZECHSAL; MAGNESIUM
We realiseren ons lang niet altijd wat magnesium direct of indirect voor ons
lichaam kan betekenen. Maar de lijst blijkt indrukwekkend. Magnesium speelt
een belangrijke rol in de energiehuishouding en de contractie van de spieren.
Het verwijdert melkzuur na inspanning of stress. Wie veel van zijn spieren
vraagt, kan niet zonder magnesium.

Veel sporters gebruiken Zechsal voor een sneller herstel en betere prestaties.
Kramp wordt direct in verband gebracht met een (tijdelijk) magnesiumtekort. Bij opname van Zechsal door de huid wordt dit snel verholpen. Een bad of voetenbad met magnesium badkristallen de avond voor een flinke inspanning is een aanrader. Dit geeft een diepe nachtrust en extra energie voor de volgende dag. Om te herstellen na afloop geeft een bad met 1 tot 2 kg magnesium geweldige resultaten! Uw spierpijn verdwijnt en uw gewrichten worden soepeler.
Voor meer info over de producten van ZECHSAL klik hier.PUUR KOFFIE
In de omgeving van de Veluwezoom vind je in Velp de
kleinste en gezelligste espressobars van Nederland.
Hier nuttig je koffie getrokken uit de meest tot de
verbeelding sprekende bonensoorten, de rijkste
theesmaken en de heerlijkste chocolade. Lekker voor
thuis, maar ook om direct te proeven. Terwijl de
gecertificeerde baristas een kop koffie of thee voor je klaarmaken, vertellen ze je alles wat je wilt weten over de lekkerste producten, de nieuwste aanwinsten en de rijkste smaakbelevingen.


Hardlopen en koffie ...is dat wel verstandig? Het algemene advies bij gels en sportdrank, geldt ook voor koffie: test het tijdens trainingslopen. En als je meer hierover wil weten, dan kan Barista Cas van Rijn van PUUR KOFFIE je nog veel meer vertellen. Echt de moeite waard om eens langs te gaan. 
Voor meer info over PUUR Koffie klik hier.


SAUTER WIJNEN

Trailen en rode wijn? Is dat geen vreemde combinatie?
Welnee hoor… Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit Alberta in Canada blijkt
dat het stofje dat in rode wijn zit een net zo goede werking heeft op je lichaam als
een uur sporten. Het betreffende stofje, genaamd resveratrol, bevat dezelfde
eigenschappen die je ook krijgt van sporten. 
Rode wijn bevat fytonutriënten; een van deze fytonutriënten is resveratrol. Een muis
kan 1 kilometer op de tredmolen lopen voordat hij helemaal uitgeput is. Tijdens het
onderzoek werd er een grote hoeveelheid resveratrol toegediend waarna bleek dat
de muis 2 kilometer kon rennen.


Uit eerdere onderzoeken weten we al dat mensen die 1 glas rode wijn per dag drinken minder geconfronteerd worden met hart- en vaataandoeningen ( voornamelijk hartaanvallen en angina pectoris). Rode wijn helpt ook om een nieuwe hartinfarct te voorkomen bij wie al eerder een hartaanval heeft gehad. Overige voordelen zijn o.a. dat de doorbloeding wordt bevorderd en dat het vanwege de antioxidanten goed is voor de weerstand.


Helaas hebben niet alle rode wijnen ditzelfde effect. Bij Sauter Wijnen Velp aan de Rozendaalselaan kan Peter Meijrink je nog veel meer vertellen over de voor-en nadelen van wijn.  Peter verzorgt maandelijks een inloopproeverij waarin hij met grote zorg deelnemers laat kennismaken met diverse wijnen. Voor meer info over Sauter Wijnen klik hier.  Geniet, maar drink met mate!


 
Samenwerkende partners