klein zwitserland trail

 

Beste deelnemers,

De Klein Zwitserland Trail is een kleinschalige trail met de slogan:

Take Time to Enjoy your TrailXperience.

Dat betekent dat we onze uiterste best doen om alle deelnemers een bijzonder ervaring mee te geven...Neem gerust de tijd om onderweg, bij de verzorgingsposten en finish te genieten van de schitterende omgeving en het lekkere eten.


Parkeren

Deelnemers aan de 45km Klein Zwitserland Trail kunnen de auto op de parkeerplaats bij Tennispark Beekhuizen zetten. Vervolgens kun je rechts in de hoek het trappetje op en naar de achterste blokhut van Scouting De Markensteen lopen.
De canitrailers van de 45km mogen hun auto dichtbij de ingang/start plaatsen omdat dat rustiger is voor de honden.
Ophalen startbewijs en trailpakketje

In de achterste blokhut kun je om 07:30 uur je startbewijs ophalen. Bij het startbewijs ontvang je een trailpakketje van Clif bar. Dit bestaat uit een Clif Bar, een Clif Block, een Clif Shot (voor de laatste kilometers) en een Clif Builder voor de uren na de trail.
Voor de honden die de 45km gaan lopen hebben we van Icepaw de Terra-X power bar om onderweg te kunnen geven. Je kunt in dit gebouw omkleden, naar het toilet, je spullen laten liggen en er staat voor jullie gratis koffie en thee om de dag rustig te kunnen beginnen. 


Ook krijgt iedereen een Cooling Bandage mee omwille van de veiligheid, want onderweg tref je heel wat boomwortels en andere onregelmatigheden en dan zit een valpartij in een klein hoekje. Uit ervaring weet ik dat deze Cooling Bandage onmiddellijk de zwelling aanpakt en de pijn verzacht. Bij de EHBO kun je dan verder verzorgd worden.

Verzorgingsposten
Voor de start kun je in de keuken je bladder vullen met heerlijk Veluws grondwater uit de kraan :)
14km – Koepel de Kaap - het thema is ZOET; de nadruk ligt bij deze verzorgingspost op allerlei zoetigheden, zoals cola/ winegums en dergelijke.
26km – Lange Juffer - het thema is ZOUT; de nadruk ligt bij deze verzorgingspost op zoute producten, zoals warme bouillon/chips en dergelijke
36km – Zijpenberg - het thema is VERWENNEN; de nadruk ligt op alles wat je maar kan helpen om die laatste kilometers zo lekker mogelijk te kunnen lopen :)
Finish – Na de finish van de Klein Zwitserland Trail staan de ambachtelijk gebakken pannenkoeken van Reuvershoeve Brummen klaar voor het verzorgen van de innerlijke mens. En je krijgt  bij inlevering van de consumptiebon bij BEER,DOGS en DO’S een gratis biertje.


Route 45km
Jullie ontvangen allemaal in de bijlage de gpx-route van de 45km Klein Zwitserland Trail. Soms loop je op hetzelfde pad als de andere routes, maar volg de pijlen nooit :) Houd je gpx-bestand aan.
Tijdens de trail maak je kennis met al onze favoriete plekjes en heuveltjes in Nationaal Park Veluwezoom.

Omdat we niet konden kiezen hebben we bij het eind een extra lusje eraan toegevoegd over onder andere de Velpse rodelbaan uit 1920. Dan kom je uit op een totaal van 48 km.


Achter de Emmapyramide kies je of je voor deze lus gaat of dat je liever rechtdoor loopt rechtstreeks naar de finish. Hier staat dan een bord FINISH 45KM en kun je terwijl je rechtdoor loopt gewoon je gpx-route blijven volgen naar de finish. En je ziet een bord XTRA LUS 45KM en dan ga je naar rechts voor een uitstapje van 3km:)Oversteken
Op een aantal plekken steek je de openbare weg over. Wij hebben ervoor gekozen om hier geen verkeersregelaars neer te zetten, omdat deze wegen niet druk zijn en de punten erg overzichtelijk zijn om over te kunnen steken. Let vooral goed op en neem de tijd om veilig over te steken.

Uitstappen
Het kan zijn dat je onderweg merkt dat het niet goed gaat. Je kunt dan altijd uitstappen bij de verzorgingsposten. Met een belletje naar de organisatie zorgen wij er dan voor dat je met de auto terug gebracht wordt naar de finish.

Verplicht mobiel mee
Omdat de Klein Zwitserland Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171 of 06-51856113


Info Canitrail
Op de 45km Klein Zwitserland Trail loopt een beperkte groep canitrailers mee. Canitrailers zijn mensen en honden die het leuk vinden om als team samen het trailparcours hardlopend af te leggen. Endurance en teamwork staan hierin centraal.  Meer info over deze in Nederland door ons ingevoerde nieuwe sport vind je op de website:
www.canitrail.nl

- Parkeren bij Buitenplaats Beekhuizen; alle canitrailers wordt verzocht om de auto te parkeren bij de parkeerplaats vlakbij de start. Je kunt je hond dan zo lang mogelijk in z’n veilige omgeving in de auto houden zodat hij/zij met zo min mogelijk stress kan starten.

- Ophalen startbewijs: Bij het ophalen van je startbewijs heb je je hondenpaspoort mee, omdat wij de leeftijd van de hond controleren. De leeftijdsgrens zoals die bij alle Natte Neuzen Trails van Canitrail.NL zijn vastgesteld worden aangehouden.

- Startlijst; In de bijlage ontvangen de canitrailers ook de startlijst waarop je kunt zien hoe laat jullie als team mogen starten. Niet te vroeg bij de start staan voor zo min mogelijk stress:)

- Water onderweg; Mocht het op 2de paasdag te warm zijn, dan zullen we extra waterpunten klaar zetten. De verwachting is dat de dagen voorafgaand het flink zal regenen dus wij verwachten een hoop extra regenplasjes voor de honden. Nu kun je je hond laten drinken uit diverse beekjes en watertjes die er altijd zijn bij de volgende kilometers:
* beekje – km1 t/m 3
* waterpoel – km6
* waterpoel – km9
* vijver – km10 (45km)
* verzorgingspost – km14
* vijvertje – km16,5
* wildpoel – km18
* modderpoel - km21
* verzorgingspost – km26
* verzorgingspost – km36
* diepe poel –km40
* wildpoel – km42
* modderpoel – km44
* finish – km45,5

Eten, drinken, trailgear bij finish
Op het terrein van Scoutinggroep De Markensteen staan allerlei tentjes om jullie een fijne trail te bezorgen. We stellen ze graag aan jullie voor:


REUVERSHOEVE BRUMMEN
Na de finish van de Klein Zwitserland Trail staan de ambachtelijk gebakken pannenkoeken van Reuvershoeve Brummen klaar voor het verzorgen van de innerlijke mens. Wij bieden jullie aan:
- spek pannenkoek  

- appel/ rozijn pannenkoek 

- kaas pannenkoek 

- naturel pannenkoek met apart allerlei toppings zoals stroop/ suiker/ banaan/ honing
Meer info:
http://www.reuvershoeve.nl

BEER, DOGS and DO’s
BEER, DOGS and DO’s is een mobiel bierproeflokaal, een healthy-bar en een hondenbar waar je in outback-style met veel zit- en hangplekken een lekker biertje van een aantal verschillende brouwerijen kunt proeven. Koffie en thee zijn vooraf hier tegen een kleine vergoeding te krijgen. Bij inlevering van je consumptiebon kun je hier gratis een biertje krijgen.
Meer info:
https://www.beerdogsanddos.nl

TRAILSHOP.NL
Trail-shop.nl- Robin Besselink, zal aanwezig zijn met zijn basisassortiment trailrunning artikelen tegen scherpe prijzen. Meer info:
https://www.trail-shop.nl/

Mocht je nog vragen hebben, bel of mail ons. Wij wensen jullie veel plezier toe met de voorbereidingen en tot 2 april 

Organisatie Klein Zwitserland Trail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/ e: 
info@trailxperience.nl/ w: www.trailxperience.nlNIEUWSBRIEF 45km