klein zwitserland trail

 

Beste deelnemers,

Maandag 02 april, tweede paasdag, lopen jullie de Klein Zwitserland Trail. Dit jaar zijn er 4 afstanden waarvoor je je kon opgeven.

Door onze ruime ervaring in het organiseren van Canitrails, hebben we er bewust voor gekozen om de Canitrailers op de 45km, 22km en 16km apart te laten starten om iedereen de ruimte te gunnen om zijn of haar eigen ding te kunnen doen :)

Ophalen startbewijs
Vanaf 08:00 uur kunnen alle deelnemers aan de 8km-16km-22km hun startbewijs ophalen bij het scoutinggebouw van Scoutingroep De Markensteen, Bovenallee 3 , Velp.


Opstarten 45km
De 45 km wordt om 07:30 uur verwacht in de achterste blokhut van Scoutinggroep De Markensteen. Hier krijgen alle 45km deelnemers een trailpakketje voor onderweg en een kop koffie/thee met iets Paaslekkers. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen of om even bij te kletsen met mede-trailers. Om 07:50 uur lopen we gezamenlijk naar de start om daar in alle rust te kunnen beginnen aan een fantastisch avontuur langs allerlei favoriete plekje van de KZT-organisatie. 

Op de donderdag voor het paasweekend ontvangen de deelnemers aan de 45km het GPX-bestand om in je telefoon of horloge te kunnen laden.


Starttijden
De 45 km start om 08:00 uur
De 45km Canitrail om 08:10 uur ( per team om de minuut)
De 22km Canitrail om 08:30 uur ( per team om de minuut)
De 16 km Canitrail om 09:00 uur ( per team om de minuut)
De 22 km start om 10:00 uur
De 16 km start om 10:30 uur
De   8 km start om 11:00 uur


Startlokatie
De start is rechts in de hoek op de parkeerplaats bij Buitenplaats Beekhuizen,
Bovenallee 1, 6881 AJ Velp


Parkeerfaciliteiten

Trailers die aan de Klein Zwitserland Trail meedoen komen uit het hele land. We willen jullie vragen om zoveel mogelijk te carpoolen en als je in de buurt woont om met de fiets te komen. Is ook nog eens een hele goede cooling down voor je getergde benen na afloop.


  1. -Parkeren fietsen:
    De fietsen kunnen neergezet worden in de fietsenstalling op het terrein van Tennispark Beekhuizen, Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp
    - Parkeren auto’s:
    Er zijn voldoende parkeerplekken mits iedereen niet te ruim parkeert. Er staan vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. In de Bijlage zijn de parkeerplekken aangegeven.

Verkeershinder
Verkeersinfarct te verwachten in en rondom Velp vanaf 19 maart. Schelmseweg, ter hoogte van de Hertog van Gelrestraat, afgesloten (rode stippen) De kruising Arnhemsestraatweg-Daalhuizerweg-Nordlaan is afgesloten voor al het verkeer (rode stippen).

Verkeer vanuit Rheden kunnen gewoon via de Zupthensestraatweg bij de eerste rotonde in Velp naar rechts en via de Beukenweg, rechts naar den Bruijl, Alteveerselaan en Beekhuizenseweg bij de start Klein Zwitserland Trail komen (paarse stippen).


Ook vanuit het zuiden (Velperbroek) kan men via de President Kennedylaan, rechtsaf op de Hoofdstraat en Zutphensesetraatweg bij de laatste rotonde naar links en via de Beukenweg, rechts naar den Bruijl, Alteveerselaan en Beekhuizenseweg bij de start Klein Zwitserland Trail komen (paarse stippen).


Lastiger wordt het vanuit Arnhem-Noord. Bij de eerste rotonde in Rozendaal kunnen deelnemers links de Kerklaan in en via de Bovenallee naar beneden naar de start van de Klein Zwitserland Trail (groene stippen)

Toiletten, omkleden, douchen

Er staan mobiele toiletten op de parkeerplaats vlakbij de startlokatie en in de eerste blokhut van Scouting De Markensteen. Hier kun je je ook omkleden en zijn er douches voor na afloop.  Alhoewel deze ruimte op slot kan en er vrijwilligers aanwezig zijn, willen we jullie vragen om niets van waarde achter te laten in je tas.Paden en oversteken
De paden zijn afwisselend, breed, smal, modderig, vol met boomwortels en worden door meer bosbezoekers gebruikt. De trail pakt kleine stukken van mountainbikepaden en ruiterpaden, dus let zelf goed op voor tegemoetkomende of achteropkomende fietsers en paarden.


Alleen vlak na de start staan er vrijwilligers om jullie te helpen om veilig over te steken. Bij de overige rustige oversteekplekken staan er geen vrijwilligers, maar staat het aangegeven met borden. ZELF dus goed uitkijken voor je oversteekt. Routepijlen
De route van de Klein Zwitserland Trail wordt uitgezet met knalgele routepijlen. Anders als andere jaren werken we dit jaar zonder gekleurde stippen die de afstand aangeven. Alle afstanden volgen tot iets na de eerste verzorgingspost (op 6 km) dezelfde route. Daar scheiden de routes hun wegen: de 8km gaat linksaf en de 16km en 22km rechtsaf. Dit staat aangegeven met grote borden.


Na de 12km buigt de 16km af naar links en de 22km houdt rechts aan. Ook dit staat aangegeven met grote borden.


We hebben de pijlen zoveel mogelijk op ooghoogte opgehangen en op een boom geplaatst die het meest voor je in het zicht staat. Linten langs de route bevestigen dat je op de goede weg zit :)


Verplicht mobiel mee
Omdat de Klein Zwitserland Trail in sterk geaccidenteerd terrein plaats vindt, ligt een ongelukje in een klein hoekje. We willen graag dat je ons kunt bereiken bij noodgevallen, dus is het verplicht een werkende mobiele telefoon bij je te hebben. Ons noodnummer is 06-36550171 of 06-51856113Verzorging 8km-16km-22km
Op ongeveer 6km is er voor de 22km, 16km en 8km een verzorgingspost met eten en drinken. Na 16km (van de 22km route)/ 13km (van de 16km route) kun je weer een verrukkelijke verzorgingspost verwachten.  Bij de finish word je uitgebreid verwend met een pannenkoek en biertje
Natuurlijk hebben we ook aan de hondjes gedacht…die worden onderweg en na afloop ook verwend.


Verzorging 45km
Deelnemers aan de 45km krijgen bij hun startbewijs een trailpakketje met eten en drinken om mee te nemen voor onderweg.  Ook de canitrailers op deze afstand krijgen van Icepaw en John’s Dierenwinkel een energyboost mee voor de hond(en).
Na ongeveer 14km staat de eerste verzorgingspost waar je je voorraad kunt aanvullen en genieten van diverse hapjes en drankjes passend bij de afgelegde afstand.
Op ongeveer 26km kun je de volgende verzorgingspost verwachten met hapjes en drankjes die je weer extra energie geven. Natuurlijk kun je ook hier je voorraad aanvullen.
Deelnemers aan de 45km komen op circa 36km langs de verzorgingspost waar ook de 16km en 22km voorbij komen.

Bij de finish lachen de pannenkoeken en bier jullie tegemoet om tevreden na te kunnen genieten van de Klein Zwitserland Trail.Medische verzorging

Bij start en finish is EHBO/ AED aanwezig en vrijwilligers die daarvoor opgeleid zijn.  Bij de andere verzorgingsposten is ook altijd EHBO aanwezig, maar minder uitgebreid.


Wordt er met tijdregistratiesysteem gewerkt?

We werken niet met een tijdsregistratiesysteem. Er zijn ook geen prijzen voor de snelste lopers. In het dagelijks leven ‘moeten’ we al zoveel en vaak op het werk staan we onder hoge ‘tijds’- en prestatiedruk. Targets moeten gehaald worden en het moet altijd beter en sneller. Wij hebben 5 jaar geleden besloten om een trail te organiseren waarin natuur, ontspanning en loslaten centraal staat zodat je meer in het moment dicht bij jezelf kunt hardlopen.
Deelnemers aan de Klein Zwitserland Trail worden van A tot Z in de watten gelegd voor een zo mooi mogelijke Trailrun Xperience. Het parcours is ieder jaar weer anders en hoort tot een van de zwaarste van Nederland. In dit gebied, ook wel de Dutch Mountains genaamd, is het mogelijk om zoveel mogelijk hoogtemeters op een klein oppervlak te kunnen maken. Je komt amper een vlak pad tegen. Iedereen die mee doet en de finish haalt is een echte klimgeit en ontvangt van ons naast een handgemaakte herinnering ook een rugzak vol persoonlijke hoogte- en dieptepunten.


Wie zijn de drijvende krachten achter de Klein Zwitserland Trail? Laten we ons even voorstellen…

Dorethea Bil; Trailrun trainer en oprichtster van de TrailXperience Veluwezoom en Canitrail.NL. Haar passie ligt bij trailrunning en hierover zegt ze zelf: Het belangrijkste voor mij tijdens het trailen is dat ik ruimte geef aan het speelse kind in mij die niets liever doet als huppelend de heuvel af sprinten, lekker door de plassen en modder stampt en avonturen beleeft in de eindeloze wirwar van singletracks in een omgeving waar ieder seizoen de kleuren en geuren weer ander zijn en waar ik op ieder moment oog in oog kan staan met een hert of wild zwijn.

Selina Oldenburg-Jeuring: PR-medewerkster, mede-oprichtster en coördinatie van de Klein Zwitserland Trail en Canitrail.NL. Afgestudeerd als sport- en bewegingscoördinator, richting dans, werd Selina al op jonge leeftijd bij diverse dansscholen ingezet ten behoeve van het organiseren en coördineren van diverse dans- en musicalvoorstellingen. Selina is een beginnende trailer en nu al beleeft ze enorm veel plezier aan deze tak van sport. Bij de start en finish is Selina het centrale aanspreekpunt voor de vrijwilligers en deelnemers  van de KZT. En de komende dagen zal ze via Social Media flink van zich laten horen. 

Deelname en aansprakelijkheid
Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de
deelnamevoorwaarden van TrailXperience Veluwezoom. 


Leave nothing but your footprints

Van een ieder wordt verwacht geen schade toe te brengen aan de natuur of aan andermans eigendommen en geen afval achter te laten. Voor eventuele veroorzaakte schade is de deelnemer zelf aansprakelijk. Houd je aan onze basisregels Trailrunnning.


We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen na afloop en hopen dan ook dat jullie je reacties op de FB-pagina van de Klein Zwitserland Trail zullen achterlaten. Of als je suggesties hebt voor de volgende keer, dan kun je dat sturen naar:
info@trailxperience.nl

We wensen jullie een fijn weekend toe en tot maandag 2 april  op de KZT.


Organisatie Klein Zwitserland Trail
Dorethea Bil & Selina Oldenburg
m: 06-36550171/ e: 
info@trailxperience.nl/ w: www.trailxperience.nl


NIEUWSBRIEF 1