klein zwitserland trail

 
 

Op 28 maart, 2de paasdag werd  de tweede editie van de Klein Zwitserland Trail op landgoed  Beekhuizen gelopen. Dit jaar met drie afstanden: 7 km, 14 km en 21 km


Wat zeiden de deelnemers na afloop?


“ Vandaag vroeg op pad naar Velp voor nummer twee uit m’n prille trailcarrière. De Klein Zwitserland 21km trail. Volgens ervaren trailers een van de zwaarste. Is het dan wijs om als trailbaby uitgerekend hier vervolgstappen te zetten op m’n pas aangevangen trailpad? Antwoord op deze vraag over een paar uur. “ - link naar de blog van Ron Slangen


“ Startbewijs op je shirt, geen nummer, geen chip maar bij de start alleen de boodschap "ga het beleven, heel veel plezier" . Drie afstanden werden tussen tien en elf uur losgelaten. Dit resulteerde in een gezellige veluwse trailspeeltuin waar de trailers kris-kras door elkaar heen liepen, bijna geen vlakke meter te vinden was, je schoenen bijna in de modder bleven steken en heel veel lachende gezichten opleverde. Met recht een feestje op de #kleinzwitserlandtrail . Bij de finish werden de eindtijden vergeleken, die waren allemaal hetzelfde :)

TrailXperience Veluwezoom bedankt. “ - Tim van Vliet


“ Wat is de Posbank toch mooi! Vandaag 21km Klein Zwitserland Trail gelopen en genoten. TrailXperience Veluwezoom thanx! Een pareltje! Ssst niet verder vertellen hoor; anders zit ie vlg jaar zo vol.” - Iwan te Brake


“ Vandaag de eerste trail van dit jaar gelopen: de Klein Zwitserland Trail in Velp. Aangezien de vorm van vorig jaar nog niet terug is heb ik gekozen voor de 14km met 350 hoogte meters. Waarom dit gebied "Klein Zwitserland" wordt genoemd werd me al snel duidelijk. In de weg naar de start lokatie zaten twee haarspeldbochten en waan je je ook werkelijk even in de bergen.

Het ontvangst was in de kantine van de lokale tennisvereniging. Er hing een gezellige sfeer van lopers die aan het bijkletsen waren. Maar tijdens het lopen was hier geen sprake van. Daar had je al je adem en energie nodig om te klimmen. Man wat waren die pittig! Daar ging je de billen en bovenbenen wel van voelen. En bij de afdaling was opperste concentratie vereist om niet te struikelen over de vele boomwortels. Af en toe heb ik dan ook even de pas ingehouden om wel van de omgeving te kunnen genieten. En dat was het waard.
Al met al een mooie maar pittige trail.” - Koos Wopken

“ ZO LEUK: eindelijk een startbewijs zonder nummer en een trail zonder tijdsregistratie.....echt iets voor mij #kleinZwitserlandtrail 2016!  Prachtige route in de omgeving van Velp. Dank je wel TrailXperience Veluwezoom. “  - Mirjam de Rijk


“ Dames/heren organisatoren en vrijwilligers. Het was genieten. Heerlijk parcours, heerlijk weer, goede verzorging en ontspannen sfeertje. Fijn dat er geen tijdsmeting was, droeg zeker bij aan dit sfeertje. Volgend jaar weer...” - Ralf.


“Was een heerlijke fantastische trail, de pittigste route die ooit gelopen heb sinds ik hardloop en dat is toch al een tijdje. Super organisatie, vooral de 'zorgen' voor ons lopers met drank en lekkers, kunnen veel loopjes een voorbeeld aan nemen!  Volgend jaar ben ik er weer op m'n paasbest☺!” - Debby van der Kamp

 
de klein zwitserland trail Na afloop

Het KNMI had voor tweede paasdag code geel afgegeven... Hevige windstoten werden verwacht. Maar de organisatie had er alle vertrouwen in en achteraf was het inderdaad uitstekend trailweer en was het parcours door de natte buien optimaal.


Al met al kunnen we gezien de reacties van vele deelnemers na afloop van de Klein Zwitserland Trail terug kijken op een geslaagde try-out. De sfeer was goed, het parcours uitdagend, de verzorging prima en het smaakte naar meer.

Volgend jaar tweede paasdag, maandag 17 april, kunnen jullie deze trail weer verwachten...En als je de organisatie nog feed-back wil geven op verbeterpunten of suggesties hebt dan horen we dat graag. Je kunt je mail sturen naar info@trailxperience.nl .


Geniet lekker na van alle foto’s en filmpjes die zijn gemaakt en tot volgend jaar :)
Geheel in stijl met de KZT vragen we voor de foto’s geen geld. Je kunt ze vrij downloaden voor eigen gebruik, maar je mag ze niet gebruiken voor commerciele doeleinden.


https://picasaweb.google.com/103505175814927841529/KleinZwitserlandTrail2016?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/118291138311656827546/FotoSKZT2016?authuser=0&feat=directlink
https://goo.gl/photos/2V2D6iqS2YJvHH7f8