BLACKROLL® TRAININGEN

TrailRUN TRAININGEN    BLACKroll TRAININGEN   CANITRAILEN     PERSONAL TRAININGEN    agenda
Trailrun_Xperience.htmlCanitrailen.htmlPersonal_Trainingen.htmlAgenda.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4
 
 

Sinds 2015 verzorgt Dorethea Bil (geregistreerd Blackroll trainster (trainer ID T-1779), Yoga4Runners docent, gecertificeerd trailrun trainster en hardlooptrainster niveau 3, (ultra)trailster en canitrailster) diverse soorten Blackroll Trainingen als perfecte aanvulling op de hardloop- en trailtrainingen van diverse sporters op elk niveau om te werken aan kracht, souplesse en balans. 

Vanaf april 2020 worden alle Blackroll Trainingen via een gratis softwareapplicatie voor audio -en videocommunicatie aangeboden, zodat deelnemers on line vanuit hun eigen woonkamer de training LIVE kunnen volgen. 


Wat is Fascia
Fascia is weefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt.  Het bestaat uit bindweefsel en zit als een laagje, vlies om alle spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen. Fascia heeft als kwaliteit om zowel sterk, als flexibel te zijn. Je kunt het vergelijken met een spons. Deze wil je vochtig houden, anders droogt de spons uit. Wanneer het fascia niet goed wordt onderhouden, gebeurt hetzelfde. Zo kunnen er o.a. verklevingen ontstaan, pijnklachten, stijfheid en uitdroging. De beweeglijkheid van je spieren en gewrichten worden daardoor beperkt.

Ongunstige (werk)houdingen, te lang en te veel zitten, maar ook ongelukken, blessures, stress, overbelasting en te weinig beweging kunnen leiden tot verstoringen in dit netwerk van fascie weefsel.  In het filmpje van Jean-Cleaude Guimbarteau is te zien hoe ons fascia eruit ziet:

https://youtu.be/uzy8-wQzQMYFascial Fitness
In de trainingen met de foamrollers van het merk Blackroll werk je aan de veerkracht en elasticiteit van het fascia die alle lagen en structuren van het lichaam met elkaar verbindt. Door wekelijks aan te sluiten bij de trainingen worden beginnende blessures vroegtijdig ontdekt en voorkomen.

  BLACKROLL® MOVES

    BLACKROLL® FASCIA RELEASE


Alle BLACKROLL® TRAININGEN zijn een mooie aanvulling op de vaak eenzijdige vorm van bewegen zoals hardlopen.Eenvoudig te volgen vanuit de eigen woonkamer. Een stok achter de deur om die foamroller die in de kast lag te verstoffen weer op te pakken en inder professionel begeleiding te leren gebruiken.
Er zijn aanwijzingen dat een foamroller de bewegingsuitslag (op korte termijn) verbetert terwijl er geen krachtafname wordt waargenomen (in tegenstelling tot rekken).

Een must voor elke sporter voor betere loopprestaties en blessurepreventie.

BLACKROLL® MOVES - promofilmpje

 
BLACKROLL® TRAININGEN